Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmande vemod i glashuset

/

Christian Kjellvander och Lars Bygdén bjöd på en unik spelning i Ljusdal under fredagskvällen.

Annons

De är goda vänner sedan länge, men numer träffas de sällan. Att de spelar tillsammans hör också till ovanligheterna. Men under den kalla fredagskvällen gjorde Christian Kjellvander och Lars Bygdén ett unikt framträdande i glashuset i Ljusdal.

Artisterna klev ut på scenen tillsammans och turades om att framföra sin egen musik. Som inledning singlade de slant om vem som skulle få spela första låten. Christian Kjellvander vann och framförde kvällens första låt "Slow walk in the country". Då var det inte bara gasolvärmare och levande ljus som värmde åskådarna, Kjellvanders röst bjöd också på en djup värme.

Därefter tog Lars Bygdén ton och framförde "Broken" från hans nya album "LB". Där fick publiken för första gången höra hans vemodiga stämma och fantastiska munspel.

Konserten var långt ifrån en välregisserad föreställning, utan istället en spelning där artisterna satt sida vid sida och spelade det som kändes rätt för stunden.

- Det är ingenting inövat och absolut ingen show. Jag skulle väl kalla det en singer-songwriter battle, säger Lars Bygdén.

De har bara gjort en konsert i samma stil tidigare och det är ett koncept som de båda gillar.

- Det är ett roligt sätt att spela. Att man har någon vid sin sida vars musik man gillar och vars närvaro man uppskattar generellt, säger Christian Kjellvander.

Mer läsning

Annons