Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårkonsert med Ljusdals kyrkokör

/
  • Ljusdals kyrkokör sjöng på söndagskvällen in våren i Ljusdals kyrka medan kvällssolen lyste utanför.

Våren är här och med den har Ljusdals kyrkokör framfört sin vårkonsert. På söndagskvällen sken kvällssolen och kyrkan var i princip fullsatt när sånger om våren framfördes av både kör och solister.

Annons

Programmet för kvällen innehöll mycket sånger. Vårsånger som Den blomstertid nu kommer, Majsång och I furuskogen för att nämna några av dem. Mellan körens gemensamma nummer bjöds det också på solistframträdanden av EllaMaria Berglund, Marcus Melin, Mattias Olofsson och Kajsa Blank.

Det går att inrymma praktiskt taget alla vårlåtar i ett enda potpurri och åhörarna fick uppmaningen av körledaren Anneli Aspengren Sköld att räkna antalet låtar i ett av körens nummer. De framförde 16 olika melodier på fyra minuter i Erik Skarbys arrangemang Våralåtar. Det var en person som uppmärksammade 17 låtar, men räknade inlednings- och avslutningssången som två olika vilket i själva verket var samma sång.

Det har regnat en del de senaste dagarna och körens manliga deltagare fick ett eget nummer där de framförde Singing in the rain. Numret hade de övat in utan körledaren och de kom med en överraskning när de sjöng den på konserten med ett eget stycke.

Kvällen var fylld med pampiga sånger som välkomnar våren och konserten avslutades med Beethovens lovsång I himlar sjungen.

Mer läsning

Annons