Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdprogrammet kan bli kvar

På onsdag tas ett viktigt beslut i kommunen när det gäller framtidens programutbud på Slottegymnasiet.
Mycket talar för att det blir nio program i fortsättningen med eventuellt tillskott av hotell- och turismutbildning några år senare.

Annons

Det förslag som utbildningschefen Stefan Meuller lagt har sitt ursprung i gymnasiesamverkan i Hälsingland med anledning av ett drastiskt sjunkande elevantal fram till 2013.

I förslaget finns industri samt vård och omsorg kvar På Slotte trots att de på senare tid inte lockat så många sökande.

Hotell- och turismutbildningen, som i och med den nya gymnasiereformen ersätter hotell- och restaurang, finns inte med i Slottegymnasiets programutbud från och med höstterminen 2011. Däremot föreslås det högskoleförberedande ekonomiprogrammet starta nästa år.

När det gäller specialidrotterna har bandy, fotboll och skidor tidigare nämnts som värda att bevara på Slottegymnasiet. Men där vill de lokala makthavarna på skolområdet invänta regeringsbeslut. Samma sak gäller det individuella programmet för elever som inte nått gymnasiebehörighet. Lärlingsutbildningen föreslås fortsätta i samarbete med övriga hälsingekommuner.

Av dagens program ser förutom hotell och restaurang även medieprogrammet ut att strykas som eget program men blir en inriktning inom samhällsprogrammet.

Mer läsning

Annons