Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdig hyllning till Jackson

/
  • De ungdomliga inslagen i hyllningskonserten till Michael Jackson var mycket omtyckta.

Sorg kan ha många uttryck.
Och får den utlopp i en scenshow som i Ljusdal i helgen blir den till glädje.
The King of Pop, Michael Jackson, har fått en värdig hyllning efter sin bortgång.

Annons

Kristofer Eng, från den musikaliska familjen i Färila, erkänner att han funderade både en och annan gång vad han gett sig in när han gick ut i tidningen och lovade en föreställning med musik av Michael Jackson sedan denne, en av historiens största popmusiker, gått bort.

Men Kristofer Eng kan andas ut. Resultatet blev riktigt bra.

– Jag förstod att det inte gick att kopiera det Michael Jackson gjort och har därför ägnat all ledig tid i tre månader för att göra egna arrangemang. Så det vi bjöd på i helgen innehöll bara två gitarrsolon som var improviserade. Resten var arrangerat i minsta detalj, berättar Kristofer Eng när han pustar ut efter en av tre föreställningar i Slottegymnasiets aula i Ljusdal.

Knappast hade gospelkören i Färila under ledning av Kristofers syster Maria Eng Hillbom fått ett bättre tioårsjubileum än att vara en viktig sten i bygget kring hyllningskonserten till framlidne Michael Jackson.

Inte nog med att kören som sådan gav ett fint stöd för Jacksonlåtarna. Flera ur kören framträdde dessutom som solister där man måste nämna Emelie Larssons personliga tolkning av superhiten Thriller där hon hade gott stöd av Per Hallman.

Mer läsning

Annons