Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välsmakande Nobel-lunch

/
  • 70 skolbarn och en pensionär åt Nobel-lunch på skolan i Los på måndagen. Vid det här bordet sitter från vänster Felicia Henriksson, klass 4, Alexandra Dölfors, klass 6, Bernhard Persson, 92 år, Karl Filip Olsson, klass 7, Clara Isaksson, klass 9, och Loke Andersson, klass 1, och de välkomnades av rektor Marit Holmstrand.
  • Förrätten bestod av Canapé à la femman och hade tillagats av eleverna i klass fem.
  • Dagens huvudrätt var fläskfilé med balsamicosås och stekt kulpotatis.
  • Desserten bestod av silverdekorerad kladdkaka med vaniljgräddklass på en chokladsåsdekorerad tallrik.
  • Sam Bäck från förskoleklassen gillade lunchen.
  • Elin Forsgren i klass 6 hade klätt sig för riktig Nobelfest.
  • Maria Bengtsson och Veronica Myrlund skötte matlagningen.

Nobeldagen firades med en trerätters lunch av 70 elever och en pensionär på Los skola. På skolgården var flaggan hissad och flera av eleverna var elegant uppklädda dagen till ära.

Annons

Nobel-lunchen har några år på nacken nu, Varje år som Nobeldagen infaller på en vardag blir det ett speciellt lunchfirande.

Det här är en dag som inte är andra dagar lik i skolan. Det handlar inte bara om att det är en trerätters lunch istället för den traditionella skollunchen. Nej, här har många en ovanlig roll.

Ett stiligt menyblad ligger vid sidan av tallriken. Det har eleverna i klass fyra gjort. Det är också fyrorna som dukat och vikt servetter.

Förrätt: Canapé à la femman. Det betyder att det är eleverna i klass fem som komponerat rätten och lagat till den.

Serveringspersonalen är iklädda förkläden och med handduk på armen. Det är skolans personal som dagen till ära sköter matserveringen till eleverna.

Huvudrätten var fläskfilé med balsamicosås och stekt kulpotatis medan den avslutande desserten bestod av silverdekorerad kladdkaka med vaniljgräddglass.

Mer läsning

Annons