Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsbrott ökar i hemmen

Anmälningar om våld i hemmet ökade i Ljusdal under 2012.

Annons

Under 2012 anmäldes 1 515 brott i Ljusdals kommun, enligt preliminär statistik från Brottförebyggande rådet, BRÅ. Det är en svag ökning jämfört med föregående år.

Det har inte skett några dramatiska förändringar i brottstatistiken för Ljusdals kommun under det gångna året. 1 515 anmälda brott är 25 fler än under 2011.

Polisen i Ljusdal är nöjd med sitt arbete under året.

– När det gäller våld i offentlig miljö har anmälningarna minskat rejält. Där har vi medvetet jobbat för att förebygga och det har gett resultat, säger närpolischefen Jan Olsson.

Däremot har anmälningarna om våld i hemmet ökat.

– Vad det beror på kan jag inte riktigt säga, om det beror på att man blivit mer benägna att anmäla eller om våldstendenserna ökat. Vi vet att alkoholkonsumtionen har ökat och det brukar också leda till en ökning av den här brottstypen, säger Jan Olsson.

När det gäller trafikbrott noteras en minskning i Ljusdals kommun.

– Här märker vi att allmänheten är mer benägen att höra av sig till oss och anmäla när man har problem i sina områden. Det är bra får då kan vi lägga våra kontroller i de områdena och på så sätt stävja brotten. Utan allmänheten är det svårt för oss att kunna bevaka allt vad som sker ute i kommunen, säger Jan Olsson.

Mer läsning

Annons