Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valde USA för mediautbildning

/

Mimmi Johansson 19 år i Grönås, Järvsö, fick en dag i januari en reklambroschyr från organisationen IBS hem i postlådan. Informationen gällde Santa Barbara College, en skola som ligger i Kalifornien, USA. Hennes pappa tyckte att det var något hon skulle söka till. Först tog hon det mest som ett skämt, men nu studerar hon film- och videoproduktion i USA.

Annons

Den kurs hon går innehåller fyra ämnen både höst och vår. Hon får bland annat lära sig film- och ljudredigering. Eleverna får lära sig att hantera en filmkamera för att sen få skriva egna manus, jobba i filmcrew, och sen i slutet få se de se den färdiga produkten.

Att bo i USA har sina för- och nackdelar. Fördelarna är att man lär sig språket bättre. Man får uppleva andra kulturer än de i Sverige. Det gör att man får en bättre uppfattning om hur de andra människorna har det i andra länder. Nackdelar är att om man besöker ett annat land och är svensk har vi en förmåga att komma med lägre levnadsstandard och andra regler.

Mimmi Johansson ångrar absolut inte att hon tog den här chansen. Att veta att hon valde att sätta sig i en skolbänk på andra sidan jorden gör att hon känner sig ännu starkare.

– Det enda som kan sätta gränser för mig nu är jag själv. Det är ett stort äventyr, säger Mimmi

Mer läsning

Annons