Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägtvist i Hennan trappas upp

/

Det fortsätter att storma kring vägen genom campingen i Hennan. Senast är det ett vägservitut, som ger Ljusdal energi rätt att använda vägen genom campingen för att nå intaget till det nybyggda kraftverket som upprör känslorna hos byborna. Byarådet oroas över att utbyggnadsplanerna för campingen hotas.

Annons

En tvist har seglat upp mellan Ljusdals energi och Hennans byaråd om upprustning av vägen genom campingen. I samband med ett kraftverksbygge erbjöd byarådet Ljusdals energi att använda vägen för att säkra transporter till och från kraftverksbygget.

Ljusdals energi är berett att återställa vägen till det skick den var i när vägen började användas, men är inte beredd att medverka till någon standardförbättring.

Nu har tvisten trappats upp sedan Ljusdals energi fått ett servitut för att använda vägen permanent för transporter till och från tunnelintaget. Det har skett i samband med en fastighetsbildning, där den mark Ljusdals energi köpt av Stora Enso Skog för intaget till kraftverkstunneln avstyckats.

Byarådets styrelse är oroad över att utbyggnadsplaner med ny restaurang, nytt kök och miniaffär, som kostnadsberäknats till runt 2,5 miljoner kronor, inte kan genomföras. I dag uppfyller campingen i Hennan villkoren för att bli fyrstjärnig enligt campingvärdarnas riksorganisations villkor. Men i de villkoren sägs att genomfartstrafik inte får ske inom campingområdet. Byarådet befarar att deras camping i framtiden inte kan klassificeras enligt riksnormen, något som skulle innebära ett kraftigt ekonomiskt avbräck för verksamheten.

Mer läsning

Annons