Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vagnar måste flyttas varje dag

/
  • Jan-Åke Danielsson ogillar kommunens beslut om att behöva flytta det rullande gatuköket varje kväll. Det strider mot tanken på ett levande torg, anser han.

Matvagnarna i centrala Ljusdal måste flyttas varje kväll. Det har samhällsbyggnadsförvaltningen bestämt.
– Annars finns det risk för att de blir permanenta byggnader, anser samhällsbyggnadschefen Stig Olson.

Annons

De vagnar som finns uppställda på allmän plats för att sälja thaimat, korv och hamburgare har diskuterats en tid på kommunen. Ansvariga för gata/park, planfrågor, byggenheten och livsmedelstillsynen har enats om att vagnarna ska betraktas som tillfälliga försäljningsställen och ska därför flyttas när de stänger för dagen.

– På så sätt slipper man diskussionen om det är en permanent byggnad som behöver bygglov. Det blir dessutom lättare att ställa krav på renhållning och hantering av oljor och annat avfall, säger Emma Nordebo, chef för gatu- och parkenheten på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Jan-Åke Danielsson har en av matvagnarna på Postplan i Ljusdal, ett flyttbart gatukök.

– Vill de inte ha ett levande torg behöver de inte ha det heller. Det är inte många som brukar stå här, anser Jan-Åke Danielsson som överväger att flytta sin vagn till någon annan plats när nyordningen införs om ett par månader.

Jan-Åke Danielsson har haft sin rörelse på Postplan sedan före jul och trivs med detta.

– Det är många som uppskattar att kunna gå förbi här och köpa sig en kopp kaffe eller en korv för en billig penning, säger Jan-Åke Danielsson.

Mer läsning

Annons