Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen tillbaka

/
  • Christine Skeppar i Färila jobbar hårt för att efter sjukdom komma tillbaka till arbetslivet igen.

Sjukdom tog Christine Skeppars arbetsförmåga redan före 30 års ålder.

Annons

Hon är gift, hon är småbarnsförälder, hon bor i villa och hon har stora ambitioner. Men så slog sjukdom till, redan före 30 års ålder. Med diagnosen fibromyalgi så fungerade inte längre lederna i varken nacke, axlar eller rygg. Christine blev sjukskriven och praktiskt taget oförmögen till kroppsarbete.

Nu hyser Christine Skeppar förhoppningar om att kunna återgå till ett någorlunda anpassat arbetsliv. För närvarande är det arbetsträning som gäller, två timmar om dagen, just nu på Ljusdals-Posten.

Efter skolan hade hon praktiktjänstgöring på dåvarande Netsmans i Arbrå. Efter ett årslångt vikariat på ICA i Järvsö kom erbjudandet om fast anställning på Kährs fabrik i Ljusdal.

Men sjukdomen formligen däckade en tidigare fullständigt frisk människa i sina bästa år. Inte blev det bättre av ryktena om att Kährs skulle lägga ner sin verksamhet i Ljusdal. I februari förra året kom uppsägningen.

Under sjukdomstiden har hon fängslats av fotografering, mest inom den egna familjen, men med så kallad scrap booking som specialintresse.

I framtiden står ett fast jobb högt på önskelistan, en fungerande vardag och stadig ekonomi. Sjukperioder tär hårt på kassan.

Mer läsning

Annons