Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen – inte vården – oroar anhöriga

Var fjärde vecka får Anna avlastning när hennes make vistas på korttidsboendet på Källbacka i Ljusdal. Men snart flyttas korttidsplatserna till Los, och då kommer Anna inte längre kunna hälsa på sin man under tiden han bor borta.

Annons

Oron är stor bland anhöriga som i dag får avlastning genom att deras närstående kontinuerligt vistas på korttidsboendet på Källbacka i Ljusdal. Anledningen är att elva avlastningsplatser ska göras om till permanenta boenden för dementa. De som tidigare haft avlastningsplatser på Källbacka kommer att hänvisas till Los, och i vissa fall till Ramsjö.

– Det är säkert lika bra vård där, det är inte det jag är orolig för. Det är resan. Blir vi hänvisade till Los kan jag inte följa med när maken åker in, eftersom det inte finns kommunikationer så att jag kan ta mig tillbaka, säger Anna.

På onsdag ska ett möte hållas där de anhöriga ska informeras om vad som kommer att gälla i framtiden.

– Vi är många anhöriga som mår dåligt nu för att vi inte vet vad som ska hända och hur det ska bli. Vi tycker inte om hur vi blir behandlade, vi vill inte bara bli överkörda såhär, säger Anna.

FOTNOT: Anna heter egentligen något annat.

Mer läsning

Annons