Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vaccinet är här – turordningen är bestämd

Om en vecka slås dörrarna till den första massvaccinationslokalen i Ljusdals kommun upp. Först ut att få vaccinet blir kroniskt sjuka i Färila.

Annons

Vaccinet mot svininfluensan har anlänt till länet och förberedelserna pågår nu för fullt i Ljusdal inför den massvaccinering som ska ske. Den här veckan påbörjas vaccineringen av patienter på vårdavdelningar och i hemsjukvård. Därefter är det tänkt att vårdpersonal ska få sina sprutor. Nästa vecka slås portarna upp till de lokaler som hälsocentralerna hyrt för att få plats att vaccinera alla kommunbor så snabbt som möjligt.

Först ut är boende i Färila som tillhör riskgruppen kroniskt sjuka (se faktaruta) och som har ett efternamn som börjar på bokstäverna A–M. De kan få vaccinet i Folkets hus i Färila tisdag 20 oktober mellan klockan 15 och 19. Dagen efter är lokalen öppen samma tider för samma kategori Färilabor, men med efternamn som börjar på N–Ö.

Onsdag 21 oktober är det dags för boende i Järvsö enligt samma mönster i matsalen i Samhalls gamla lokaler.

I Ljusdal sker vaccineringen i före detta Baslivs lokaler i Hantverkshuset onsdag 21 oktober och torsdag 22 oktober.

Boende i Los, Hamra och Kårböle, och som tillhör riskgruppen, vaccineras på Furugården i Los måndag 19 oktober. I Ramsjö sker vaccineringen på distriktssköterskemottagningen 22 oktober.

När riskgruppen med kroniskt sjuka fått sina sprutor följer i turordning barn 3–5 år, barn 6–19 år, och därefter vuxna efter åldersindelning.

En informationsbroschyr från landstinget med utförlig information kommer att landa i alla hushålls brevlådor på fredag.

Mer läsning

Annons