Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvecklat samarbete kring idrotten

/
  • Jan Hedlund vill att kommunen ska utveckla samarbetet med näringsliv och idrottsrörelsen för att öka Ljusdals attraktionsvärde som bostadsort.

Moderaterna lyfter fram evenemangshall, konstgräsplan och skateboardpark, allt samlat på Östernäs, i sitt lokala valprogram för att skapa ett rikt och varierat friluftsliv och öka Ljusdals attraktionsvärde som bostadsort.

Annons

Ansvaret för att förverkliga den moderata visionen ska inte ligga på kommunen. Istället vill man att kommunen går in i ett utvecklat samarbete näringslivet och idrottsrörelse för att tillsammans skapa ett professionellt partnerskap för idrotten.

– Det är roligt att redan nu se att företag och idrott jobbar tillsammans för att skapa förutsättningar för fler aktiviteter. Kommunen bör vara med för att ytterligare stärka det samarbetet, säger moderaternas oppositionsråd Jan Hedlund.

I anslutning till evenemangshallen, i den del av området som klassats som grönområde, anser moderaterna att en konstgräsplan och skateboardpark ska anläggas för att kunna utnyttja evenemangshallens servicedel även för dessa aktiviteter.

Magasinet på Östernäs förordar moderaterna som allaktivitetshus med skilda aktiviteter för olika åldrar, inklusive fritidsgård.

Moderaterna vill också ha en upprustning av Älvvallen.

Ett annat för moderaterna kärt ämne är skolidrotten. Där vill man inte se någon segregation så att friskolor missgynnas i förhållande till de kommunala skolorna.

I det lokala programmet poängteras också en rustning av leder och raststugor genom samverkan med Skogsstyrelsen i deras projekt på området.

Mer läsning

Annons