Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbildningsnämnd på studiebesök

/

Industriprogrammet i Ljusdal har blivit Teknikcollege. Trots det har bara fyra stycken sökt en plats på utbildningen. Nu måste Slottegymnasiet bli bättre på att marknadsföra utbildningen.

Annons

– Vi kan vara hur mycket teknikcollege som helst, det spelar ingen roll så länge vi inte har några sökande, säger skolchef Stefan Mueller skolchef i Ljusdals kommun.

När Industriprogrammet på Slottegymnasiet i slutet av april officiellt blev Teknikcollege ansåg man att skolan tog ett stort steg i rätt riktning. Skolledningen på Slottegymnasiet menade också att programmet skulle locka fler elever än tidigare. Men än så länge har antalet sökande inte gått upp, utan ned.

– Jag tror att vi måste förbättra industrilinjens rykte och värdighet, säger Mueller.

Stefan Färlin på Närljus efterfrågar större ansträngningar vad gäller marknadsföringen av programmet.

– Vi har ju en av Sveriges bästa industriutbildningar, det gäller bara att bli bättre på att berätta det för alla ungdomar som ska välja linje, säger Stefan Färlin som för Närljus räkning koordinerar samarbetet mellan skolan och företagen.

Skolchef Mueller anser att ungdomar till stor del väljer arbetslösheten själva, men att jobb finns för unga som vill satsa.

– Vill du komma ut på arbetsmarknaden så är teknikcollege den perfekta lösningen. Du är ju till och med garanterad jobb.

Mer läsning

Annons