Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppåt för Setra

Efter ett tungt 2009 har det nu vänt uppåt för Setra. I årets första delårsrapport visar koncernen upp ett rörelseresultat på 15 miljoner kronor. Det är mer 250 miljoner bättre än samma period förra året.

Annons

Redan vid den officiella nyinvigningen av sågverket i Färila förra veckan kändes medvinden för Setra grop tydligt. Nu har koncernen redovisat årets första delårsrapport för perioden januari till mars och siffrorna pekar uppåt.

Förra året omsatte Setra 879 miljoner kronor under det första kvartalet. Högre priser gör att koncernen i inledningsskedet i år i stället haft en omsättning på 951 miljoner kronor.

Nystarten av sågverket i Färila får ingen skamfläck i protokollet. Färilasågen startades igen den 1 februari i år och redan under den andra verksamhetsmånaden gick sågverket med plus. Det framhävde vd:n och koncernchefen Börje Bengtsson i sitt invigningstal förra veckan.

– Utan att säga för mycket kan jag säga att ni i mars månad, alltså redan under den andra verksamhetsmånaden, gick med plus. Fortsätter ni så kommer det här sågverket att finnas länge, sa han då.

2009 visade Setra upp ett negativt rörelseresultat på -269 miljoner kronor för de tre första månaderna. I år visar siffrorna i stället plus med 15 miljoner kronor.

En annan faktor som bidrar till det positiva resultatet är att industritomten vid det nedlagda sågverket i Skästra har sålts.

Mer läsning

Annons