Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar glada för upprustning

/
  • Många ungdomar som besökte Kläppa var glada över politikernas vilja till att renovera fritidsgården.

Det mesta pekar på att Kläppa fritidsgård ska rustas upp för 5,3 miljoner kronor.
- Det är helt underbart, säger Patrik Gustafsson, en av ungdomar på fritidsgården.

Annons

Alla utom en i kommunstyrelsen sa på torsdagen ja till en upprustning av Kläppa fritidsgård för 5,3 miljoner kronor. Därmed tyder det mesta på att den första renoveringen på 25 år blir verklighet. Bland fritidsgårdens besökare på fredagskvällen hördes bara positiva reaktioner.

- Det var på tiden. Det är mycket som är bra med den här gården, men det behövs en uppfräschning, säger 22-åriga Simon Bårli innan han stöter till bollen med biljardkön.

Bland Ljusdals politiker har det pågått diskussioner om huruvida det är bäst att rusta upp den befintliga fastigheten i Kläppa, eller att flytta verksamheten och bygga nytt och fräscht på en annan plats. För 18-åriga Patrik Gustafsson från Ljusdal, som ofta besöker fritidsgården, är valet självklart.

- Jag tycker att det helt enkelt borde vara kvar här. Det kan behöva renoveras, men det här är ju Kläppa. Det här går inte att flytta. Det är ett ställe där man mer eller mindre känner sig hemma, berättar han.

15-åriga Jannika Looström från Tallåsen besöker fritidsgården ungefär två gånger i veckan. Enligt henne är Kläppa den rätta platsen att ha en mötesplats för ungdomar i Ljusdal.

- Jag vill ha det kvar här. Det ligger inte mitt i Ljusdal och det kan vara skönt att komma bort lite. Det är på tiden men verkligen jättebra att man lägger pengar på ungdomarna.

Mer läsning

Annons