Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga gör politiker modig

/
  • Förändringsagenterna Jonathan Nordh och Ellen Nilsson (med flygblad i handen) får direkt kontakt med unga så att politikern Malin Ängerå får veta vad de anser om livet i Ljusdal.

Ett udda sommarjobb för unga i Ljusdal är att göra en politiker modig.

Annons

Ellen Nilsson, 18, Färila, och Jonathan Nordh, 16, Hybo, Ljusdal, "hänger på" utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S) i ett par veckor till att börja med för att sedan följa upp uppdraget från Region Gävleborg framåt hösten.

I länet är det fem politiker och tio ungdomar som ingår i den här satsningen som ska göra politikerna modigare och därmed bli bättre på att få unga med sig i beslutsfattandet.

På torsdagen var de 15 involverade i Region Gävleborgs satsning på möte i Gävle. De unga coacherna har som uppgift att drilla sina politiker för att sedan överlåta till en jury under regionstyrelsens ordförande Sven-Åke Toresens ledning att utse "Världens modigaste politiker".

– Vi som håller på med politik är skyldiga att se till att den här generationen ungdomar får ett större inflytande än de tidigare har haft, säger Malin Ängerå.

Ellen Nilsson har just gått ut andra året på spetsutbildningen i humaniora i Gävle och ser det knappt tre veckor långa sommarjobbet som en bra möjlighet till att påverka politiken.

– Jag har aldrig varit politiskt engagerad men är väldigt intresserad. Så det här är ett bra alternativ till andra sommarjobb, säger Ellen Nilsson.

Mer läsning

Annons