Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyskarna är tillbaka på Lassekrog

/
  • Reseledaren Irene Asprion kommer med upp till fem tyska grupper till Lassekrog i vinter och vår.

Lassekrogs Gästgiveri har återigen blivit målet för tyska vinterturistgrupper. Inte ens två strömlösa dygn till följd av stormen Dagmar fick gästerna att surna till.

Annons

– Nej, vi fick mera kommentarer om att det var mysigt än klagomål, säger Åsa Hommen som äger Lassekrogs Gästgiveri tillsammans med maken Peter.

Eftersom resebolagen varierar sitt utbud efter några år har det gått nära sju år sedan det var tyska grupper i Lassekrog. Men nu är Viking Reisen tillbaka och det kan bli fem grupper fram till april.

– Vi hittar inga sådana här ställen i Tyskland där du har en fungerande hotellrörelse mitt i skogen. Det är alltid en hel del folk runt tyska turistanläggningar, säger reseledaren Irene Asprion som har 24 turister från i stort sett hela Tyskland i gruppen på Lassekrog.

De tyska gästerna drabbades också utomhus av stormens verkningar eftersom skidspåren var avstängda till följd av omkullblåsta träd. Så då blev det buss till Harsa i stället.

– Som tur var kunde hundspannet köra som vanligt eftersom man tog en annan slinga, säger Åsa Hommen.

Det blir också något av spa över Lassekrogsvistelsen eftersom gästgiveriet har kontakter med företag som ordnar massage och yoga.

– Sedan har vi varit nere vid älven och använt den bastu som finns där. Det var en upplevelse, säger Irene Asprion.

Mer läsning

Annons