Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två dömda för hot och förolämpning

Två Järvsöbor har dömts en händelse i båthamnen under midsommarhelgen i år. En av dem döms för olaga hot och ofredande. Den andre för förolämpning.

Annons

En kille var tillsammans med några kompisar i båthamnen i Järvsö. De två Järvsöborna i 20-årsåldern kom dit lite senare.

Killen och hans kompisar uppfattade ett en av Järvsöborna uttryckte sig rasistisk och killen tog illa vid sig och ville gå därifrån.

Men han övertalades av kompisarna att stanna kvar. Samma sak hände igen, Järvsöbon sade något rasistiskt, och då tände killen till och ville veta vem som uttryckte sig rasistiskt.

Den andra Järvsöbon uppger att han upplevde killen som hotfull och knuffade omkull honom över en bänk. Killens två kompisar minns att Järvsöbon sedan drog foten bakåt och frågade om killen vill "smaka på känga" eller "äta känga".

Mannen döms av Hudiksvalls tingsrätt till 100 dagsböter för olaga hot och ofredande. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd. Killen berättade att mannen ringde dagen efter och bad om ursäkt.

Den andra Järvsöbon döms till 40 dagsböter för förolämpning. Han förnekade att han sagt något rasistiskt direkt till någon, men kan ha sagt något till sin kompis.

Mer läsning

Annons