Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Se när vatten-cirkusen bygger en mänsklig pyramid

/

Under helgen arrangeras barnens dag i Ljusdals folkpark. Helgens höjdpunkt blir på lördag när en vattenskid-cirkus kommer och uppträder med en fullmatad show, både för stora och små.

Annons

Kent Hållberg, tränare och ordförande för vattenskid-cirkusen från Örnsköldsvik, utlovar en spektakulär show på lördagseftermiddagen.

– Vi håller på i 50 till 60 minuter, och showen innehåller bland annat clowntrick, pyramidbyggande och en hoppramp som vi kommer göra trick från, säger han.

Det är 25-tal cirkusartister som kommer delta i uppvisningen, och Kent Hållberg menar att det de gör är unikt i hela Europa.

– Det finns något för alla i den här showen. Clowner för de yngre och mer adrenalinstinna trick för de vuxna. Bland annat får man se världens snabbaste badkar, säger han.

Vattenskid-cirkusen har funnits sen 1967, och de var först i världen 1976 med en tio man stor pyramid, på vatten.

Helgen i folkparken, som arrangeras av Björkmans tivoli och Café glasverandan, kommer också att bland annat innehålla godisregn, sagofigurer som delar ut ballonger, tipspromenad och gratis glass till alla barn. Annsofie Persson, som är med och arrangerar helgen, hoppas den blir lyckad.

– Jag tycker om att få se glädjen i ögonen på barn när de äter en sockervadd eller får möta en sagofigur. Jag hoppas familjer ska kunna roa sig tillsammans i helgen, säger hon.

Mer läsning