Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Klassiska fotbollscupen sparkade i gång årets Ramsjövecka

På lördagen kickades årets Ramsjövecka i gång med den tjugofemte upplagan av Cabarécupen.

Annons

Vid klockan 8 på lördagsmorgonen blåste domaren i gång turneringen – och hela Ramsjöveckan – med sin pipa. I år fyller den alltså ett kvarts sekel, cupen som under många år fick lag att köa för att få en av de trettio platserna. I år deltog tjugotvå lag, men det är inget som bekymrar Ove Hansen, en av arrangörerna från Ramsjö SK.

– Det har blivit lite av en generationsväxling bland arrangörer och de som spelar, men sprider det sig bland de yngre så blir det nog samma sving på det igen, säger Ove Hansen, som menar att folkfesten kring cupen är densamma än idag.

Vinnarna av årets Cabarécup blev Tisan ski, efter att ha besegrat Fjollträsk i finalen.

Ramsjöveckan pågår till och med söndagen 12 juli och innehåller flera arrangemang och tillställningar. Måndagen vigs bland annat åt invigning av bibliotekets nya lokaler och musikunderhållning i kyrkan. På tisdagen är det hela familjens dag på skolgården med bland annat underhållning från Estrad Ljusdal. På kvällen står Holmsveden som arena för en berättarkväll. På onsdag blir det allsång i Finneby skola och på torsdag på campingen i Ramsjö. Helgen bjuder bland annat på mat- och pubafton på campingen på fredagen, mopedrally på lördagen och hembygdsfest på Lugna udden på söndagen med underhållning av riksspelmannen Tomas von Wachenfeldt.

Mer läsning