Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen ner för Rattgatsstängning

/
  • Sex företagare säger klart nej till förslaget att stänga Rattgatans utfart mot Hudiksvallsvägen i sina yttranden till kommunen. Ytterligare några är tveksamma.

Motståndet mot att stänga Rattgatans utfart mot Hudiksvallsvägen i kommunens förslag till detaljplan för Kläppa i Ljusdal, är stort i remissvaren.

Annons

Många yttranden, 25 stycken, med synpunkter på förslaget till detaljplan för Kläppa, kom till kommunen. Syftet med planen är att ändra ett planerat vägreservat till område för småindustri och handel.

Sex företagare säger klart ifrån att det är viktigt för dem att förslaget om att stänga Rattgatan inte genomförs, ytterligare ett par är tveksamma och folkpartiet påpekar att det här måste avgöras i nära dialog med näringsidkarna.

Bland synpunkterna finns också förslag om att anlägga en rondell i stället för en fyrvägskorsning mellan huvudgatan och Hybovägen. En avsmalning av Hybovägen på ett par platser är ett uppslag för att dämpa farten där.

För att få ner hastigheten på trafiken längs Hudiksvallsvägen finns ytterligare ett förslag om rondell. En person anser att man bör sänka farten på Hudiksvallsvägen till 50 kilometer i timmen från Ämbarbo och in till centrala Ljusdal för att öka säkerheten för gående och cyklister. Ett övergångsställe över Hudiksvallsvägen vid Tjock-Anders är också ett önskemål.

Planingenjören ska nu gå igenom alla synpunkter och eventuellt revidera förslaget inför utställningen. Den är planerad till juni. Då kommer en ny möjlighet att tycka till.

 

 

Mer läsning

Annons