Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa år väntar kyrkan i Ljusdal-Ramsjö

Ljusdal-Ramsjö församling räknar med ett plusresultat för 2010. Men sedan kommer fyra mycket besvärliga år. Fram till 2014 räknar man med betydande underskott i verksamheten enligt långtidsprognosen.

Annons

Det gick snabbt för kyrkofullmäktige att klubba igenom budgeten på torsdagskvällen. Inga yrkanden utöver det förslag som kyrkorådet lagt fram ställdes.

Det förvarnades dock om att en ny majoritet under den kommande mandatperioden kan komma att göra förändringar i budgeten. Från det hållet hördes dock inga yrkanden i det här skedet.

På intäktssidan räknar församlingen med att få in 21,4 miljoner kronor, varav kyrko- och begravningsavgiften bidrar med 18,3 miljoner konor. Övriga intäkter kommer bland annat från gåvor och bidrag samt uthyrning.

På kostnadssidan utgör personalkostnader den tyngsta posten. 11,6 miljoner kronor har avsatts, varav 7,7 miljoner kronor för löner.

Det är en plusbudget som församlingen antagit. I 2010 års budget väntas överskottet bli 1,6 miljoner konor.

En försiktig prognos antyder ett underskott på 703 000 kronor 2011, men därefter stiger underskottet snabbt. 2012 väntas det bli 3,1 miljoner kronor, och 2013 och 2014 två miljoner konor vartdera året. Först 2015 väntas verksamheten kunna uppvisa ett överskott i miljonklass igen.

Mer läsning

Annons