Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trasiga trafikljus orsakar kaos

/

Rött betyder stanna och grönt betyder att vi får åka. Men när trafikljusen inte fungerar kommer vi av oss. Vad gäller då?
- Det är jättemånga som tror det är högerregeln. Men när inte trafikljusen fungerar så är det vägmärkena som gäller, berättar trafikskolan.

Annons

Sedan någon körde ner en stolpe i korsningen mellan riksväg 84 och Hotellgatan/Hybovägen i måndags har trafikljusen blinkat gult. Bilisterna som passerar korsningen löser frågan om vem som har företräde på varierande sätt.

- Lastbilen där kör efter principen störst kör först, konstaterar körskolelärare Nicklas Flodberg från Ljusdals trafikskola när en bilist som färdas på Hotellgatan kör rakt över korsningen.

Marcus Carlsson, som har provuppkörning och kör bilen vi färdas i, har bättre koll på vad det är som gäller.

- Nu är det dom som kör först, säger han och gestikulerar med armen åt riksväg 84.

Precis, när trafikljusen är ur funktion ska bilisterna följa skyltarna. Och skyltarna talar om att riksväg 84 är huvudled och att de som färdas på Hotellgatan och Hybovägen har väjningsplikt.

Nicklas Flodberg beskriver situationen som nu råder i korsningen med ordet kaos.

- Nästan varje gång trafikljusen slås ut är det några som krockar i korsningen. Så sent om i onsdags låg det fullt med glas där, säger Nicklas Flodberg.

Mer läsning

Annons