Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt på berget när Järvsö växer

Det kan bli trångt när intressena på Öjeberget i Järvsö ska samsas. På samma fastighet som närboende har överklagat fritidshusplaner vill Järvsö Grottbad AB etablera sig.

Annons

Järvsö Grottbad AB har ansökt hos kommunstyrelsen om detaljplanläggning för det planerade äventyrsbadet som enligt planerna ska sprängas in i Öjeberget.

– Men underlaget som vi har fått är otydligt så jag har bett våra handläggare att titta närmare på det. Det kan bli lite komplicerat när det på samma fastighet finns planer på att bygga fritidshus och den detaljplan som behövs för detta är överklagad, säger kommunens plan- och byggchef Anders Berg.

Förutom detaljplanansökan har Järvsö Grottbad skrivit till kommunstyrelsen för att få exploateringsavtal på den delen av fastigheten Järvsö-Kyrkby 23:2 som ligger närmast den inlagda nya tillfartsvägen och det planerade badet. Detta för att skapa ytor för parkeringsplatser.

Men den marken har Administrationskonsult i Hudiksvall AB, som ägs av Järvsöbon Kjell Höök och Gunnar Svedén, avsikter att förnya sin option på.

Kjell Höök säger att det finns möjlighet att de båda intressenterna löser frågan tillsammans. Jakob Silén, som är projektledare för Järvsö Grottbad, ser heller inget motsatsförhållande.

– Vi om några är måna om fler bäddar i området, säger Jakob Silén som ser den senaste skrivelsen till kommunen mer som en begäran att en tjänsteman utses för att vara en kontakt när det gäller utvecklingen av södra sidan av Öjeberget.

Mer läsning

Annons