Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt att samla allt på Östernäs

När idrott, mässor och event ska samsas på östra delen av Östernäsområdet i Ljusdal kan det bli svårt att få plats med de behov som nämns.

Annons

Häromdagen träffade kommunstyrelsens ordförande Roland Bäckman (S) och hans både vice Kenneth Forssell (V) och Lasse Molin (M) bland andra företrädare för mäss- och eventbolaget Mittia och Ljusdals Bandyklubb.

Träffen var något av en tjuvstart på medborgardialogen om Östernäs.

Enligt Mittias vd Per-Arne Weglin och LBK-ordföranden Yvonne Oscarsson var deras budskap att de kan fortsätta på Älvvvallen/Folkparken respektive IP med sina verksamheter under vissa förutsättningar men att verksamheten kan utvecklas bättre på Östernäs.

Mittia har bland annat önskat utveckla det gamla plåtmagasinet på Östernäs i stället för att riva stommen.

– Vi ser närheten till centrum som en klar fördel med Östernäs och en satsning på plåtmagasinet skulle ge Ljusdal inomhusytor som saknas i dag, säger Per-Arne Weglin.

För LBK:s del handlar det om att få en konstisanläggning för bandy som uppfyller kraven för elitseriespel som är klubbens målsättning. Därmed inte sagt att anläggningen måste byggas in i en hallösning.

Utgångspunkten från kommunens sida är att riva stålkonstruktionen. Men nu avvaktar kommunen med rivning tills kommunstyrelsen tagit fram kostnadsberäkningar för Östernäs och medborgarna har fått säga sitt tidigt i vår.

Enligt kommunens utvecklare Rolf Berg kan det dock bli trångt att förverkliga alla önskemål, i synnerhet om plåtmagasinet ska vara kvar.

Mer läsning

Annons