Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikverkschef och landshövding besökte Bränta

/
  • Ingemar Frej, regionchef på Trafikverket, Roland Bäckman, kommunalråd (S), åkerientreprenören Lars Wallberg och landshövding Barbro Holmberg diskuterade förutsättningarna för en timmeromlastningsterminal i Bränta.

Se till att allt är klart för byggstart så kan vi både bygga och fixa finansieringen. Det var åkerientreprenören Lars Wallbergs budskap när regionchefen för Trafikverket och landshövdingen besökte Bränta på fredagen.

Annons

– Vi kan finansiera och bygga järnväg hit själva bara vi får klartecken, sa Lars Wallberg där han stod på timmerupplaget i Bränta tillsammans med ett femtontal personer från kommunen, näringslivet och Trafikverket samt landshövding Barbro Holmberg.

– För mig är det en fråga om hur mycket vi förlorar varje år innan det byggs ett spår, sa Lars Wallberg.

Även Barbro Holmberg kunde bara se fördelar med att bygga en timmeromlastningsterminal i Bränta.

– Det finns oerhörda samhällsekonomiska fördelar och starka miljöskäl, sa hon.

Enligt Trafikverkets regionchef Ingemar Frej finns det inga pengar att hämta från Trafikverket till projektet. Barbro Holmberg, Roland Bäckman och Lars Wallberg hade alla förhoppningen att Ingemar Frejs besök om inte annat skulle skynda på processen.

Ingemar Frej å sin sida sa att han var i Bränta för att lyssna på kommunen och näringslivet. På så sätt hoppades han få en bättre bild av hur Trafikverket kan hantera frågan på bästa sätt.

Mer läsning

Annons