Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traderas grundare nyfiken på Ljusdal

/
  • Tillväxtvilliga företagare i Ljusdal fick råd av Daniel Kaplan, grundare till nätauktionsföretaget Tradera.

När det stora nätauktionsföretaget Traderas grundare Daniel Kaplan föreläste i Ljusdal hade han också framtida affärer i bygden i tankarna.

Annons

På måndagen var Daniel Kaplan gästföreläsare för de 20-talet företagare i Ljusdals kommun som i Närljus och Academy of excellences kursserie skaffar sig "tillväxtnycklar" för att kunna få sina rörelser att växa.

Daniel Kaplan pratade en hel del kring vad som sker när företaget växer, om risker och möjligheter.

– Det handlar mycket om att våga göra saker men också våga släppa taget till affärspartners, kolleger och anställda för att nå framgång.

Själv är Daniel Kaplan till exempel intresserad av att göra något inom det han själv kallar Storskogen och gärna då i en bygd som Ljusdal.

– Det handlar bland annat om de generationsskiften som finns i näringen och varför inte då rikta blickarna hitåt där det finns ett stort kunnande i bygden? sa Daniel Kaplan.

Det går inte att komma förbi historien om Traderas intåg inom näthandeln vid en träff med Daniel Kaplan som var företagets första vd.

– Men det var heller inte något som gick av sig själv. Vi gjorde av med 50 miljoner kronor i ett nafs och hade bara femsiffrig omsättning per vecka innan det lossnade.

Mer läsning

Annons