Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Tobé (M) besökte Ljusdal: "Vi behöver en flyktingpaus"

/
  • Tomas Tobé och Ljusdals kommunalråd Lars Molin (M), som också var med på besöket.

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé besökte Ljusdal för att prata om partiets integrations- och flyktingpolitik.

Annons

På onsdagen var Tomas Tobé (M) i Ljusdal. Han besökte bland annat HVB-hemmet Credo för att tala med personalen om boendet.

Läs också: Nytt HVB-hem på gång –Credo IV öppnas på Gärdeåsen i Ljusdal

– Jag har besökt väldigt många HVB-hem över hela Sverige för att få en bild av vad vi behöver göra. Om man tittar här i Ljusdal så gör man det engagerat och rätt med bland annat hög bemanning. Om ungdomarna får en bra start kan det bli väldigt bra.

Tomas Tobé pratade även om Moderaternas politik i flykting- och integrationsfrågor. Partiet vill till exempel införa en tillfällig flyktingpaus, ett förslag som har kritiserats av andra partier.

Läs också: Tomas Tobé är Moderaternas nya valledare

– Vi menar att Sverige har tagit ett väldigt stort ansvar och att vi just nu behöver en paus. Vi tycker att andra länder måste ta ett ansvar och vi måste fokusera på att få integrationen att fungera. Klarar vi inte av det här så tror jag att vi kan få stora slitningar i samhället.

Tomas Tobé tror att det finns både möjligheter och utmaningar med integrationen i Hälsingland. Enligt honom bor många utrikes födda i samma område utanför storstäderna och han anser att det då kan bli svårt att komma in i samhället.

Läs även: Nyblivna partiledaren: "första uppdraget blev ett besök på lanthandeln i Los"

– Jag tror att man i Hälsingland kan ha bättre möjligheter att se till att vi inte får den situationen. Söderhamn är en kommun som jag är orolig för. Där tycker jag att vi har fått den utvecklingen, men det är inte en utveckling som jag har tagit del av här i Ljusdal.

Under kvällen talade också Tomas Tobé på Moderaterna i Ljusdals årsmöte.

Mer läsning

Annons