Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar förstörde glass för kvarts miljon

/

När tjuvarna inte stängde dörrarna efter sig innebar det att en hel billast med glass smälte bort.

– Jag räknar med att det här kommer att kosta 300 000 till 350 000 kronor innan det är färdigt. Och det är femte gången i sommar som jag drabbas, säger glassföretagaren Micke Häggeborg.

Annons

GB Grossisten Södra Norrland AB heter företaget som Micke Häggeborg driver och som har depåer i Ljusdal, Sundsvall och Östersund. Fem av 15 bilar är stationerade i Ljusdal.

Tidigare i sommar har det också hänt att glassbilarna, som finns på industriområdet i Kläppa (vid före detta Elsund), blivit utsatta för inbrott.

– Men då har skadorna begränsats till 6 000 till 12 000 kronor eftersom luckorna varit stängda. Jag hoppas verkligen att de som gör sådant här förstår att de kan åka på rejäla skadestånd om de åker fast, säger Micke Häggeborg.

GB Grossisten Södra Norrland har försäkring. Men det är betydande självrisk.

– Jag åker på minst ett basbelopp, alltså runt 40 000 kronor, plus en del annat. Se bara på söndagen då vi fick åka till återvinningsstationen på Åkerslund och dumpa glassresterna, säger Micke Häggeborg.

Micke Häggeborg uppskattar att den förstörda glassen är värd 250 000 kronor plus moms. Sedan tillkommer det ytterligare kostnader för att laga det som gått sönder plus eventuell ersättning för att personal på Åkerslund fick kallas in en söndag när den annars är ledig.

Inbrottet i en av glassbilarna gjordes sent på lördagskvällen eller under natten mot söndagen.

Mer läsning

Annons