Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuv togs på bar gärning

Under morgontimmarna på onsdagen skedde ett inbrott i en fastighet i Korskrogen. Spår av diesel ledde till en havererad personbil på riksväg 84, där en man kunde gripas misstänkt för att ligga bakom inbrottet.

Annons

Det var en person, som på onsdagsmorgonen skulle besöka fastighetsägaren, som upptäckte inbrottet. Bland annat hade en motorcykel stulits ur ett förråd.
Spår av diesel, som förmodligen läckt ur tanken på den bil tjuvarna använt, ledde förföljare ut på riksväg 84. Några hundra meter norr om avtagsvägen mot Los stod en personbil med släp parkerad invid vägkanten. Intill bilen uppehöll sig en person.
När man tittade närmare på släpvagnen och lyfte på en presenning upptäcktes den från fastigheten i Korskrogen stulna motorcykeln. På släpet fanns också en mängd annat gods, som misstänks vara stulet. Mannen uppgav för vittnen att han hade köpt godset av en kompis.
Polis tillkallades och mannen fick följa med till polisstationen i Ljusdal för förhör.
Under dagen har polisen hållit förhör med mannen, som är hemmahörande i Hudiksvallstrakten. Polisen bekräftar att en del av godset som fanns på släpvagnen kom från inbrottet i Korskrogen, tidigare på dagen. Ägaren har identifierat godset, varför polisen med säkerhet vet att det kommer från inbrottet.
Ytterligare gods fanns på släpvagnen. Om det kommer från inbrott eller stölder i trakten är ännu så länge okänt. Det är också okänt om den anhållne erkänt sin del i inbrottet i Korskrogen. Polisen fortsätter sin utredning.

Mer läsning

Annons