Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänsteföretagen satsar på utbildning

/
  • Tjänsteföretagen i Ljusdal satsar på utbildning för ledare och mellanchefer berättar, från vänster, Peter Sjöberg, Docu Group, Ola Bengtsson, Hi-media, Helen Ståhl, DHL och Lotta Wallström, näringslivsutvecklare på Närljus.

Nu gör tjänsteföretagen i Ljusdal gemensam sak för att låta ledare och mellanchefer i företagen utveckla sin kompetens och förmåga till innovation. 40 personer ska utbildas under åtta månader.

Annons

År 2003 bildade tjänsteföretagen i Ljusdal den ekonomiska föreningen Information Brokers, för att få en gemensam plattform att arbeta utifrån.

Efter det har de haft några mindre aktiviteter.

– Nu ser jag ett behov att nyutveckla ledare i ett bolag som växer, liksom att se till att äldre säljare får driva projekt så att de inte ledsnar, säger Ola Bengtsson på Hi-media.

Det är 40 personer, befintliga chefer, blivande ledare och projektledare, från elva olika företag som ska utbildas i åtta månader.

Två konsulter: Olle Fack, Järvsö, och Leif Klockare, Stockholm, ska utbilda dem i ledarskap och innovation.

En till två dagar i månaden ska de träffas, övrig tid jobba som vanligt.

Initiativet kommer från Information Brokers och Lotta Wallström på Närljus har hjälpt till att planera och styra upp. Information Brokers har ansökt om en konsultcheck på 150 000 kronor från länsstyrelsen. Resten betalar företagen. Sammanlagt kostar satsningen 700 000 kronor.

Mer läsning

Annons