Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio varslas hos Byggfakta

Tio anställda vid Byggfakta i Ljusdal har varslats om uppsägning, som en följd av att företaget och Sverige Bygger i Hudiksvall delvis samordnar sina organisationer.

Annons

Bygginfoföretagen Byggfakta i Ljusdal och Sverige Bygger i Hudiksvall hamnade i augusti i samma koncern, Docu group, som har sitt svenska huvudkontor i Ljusdal.

Företagsledningen deklarerade tidigt att man planerade att genomföra en del rationaliseringar och samordningar, men att båda dotterbolagen ska fortsätta att vara självständiga enheter på marknaden.

Förhandlingar med facket, Unionen, har förts i Ljusdal och Hudiksvall. De har resulterat i att totalt 19 tjänster försvinner, tio i Ljusdal och nio i Hudiksvall, när funktioner i de två företagen samordnas.

– Uppsägningstiderna varierar beroende på hur länge de varslade arbetat i företaget, men de första lämnar företaget inom två månader, säger Stefan Lindqvist, vd för Docu group Sweden.

Han säger också att samordningen, som ligger bakom varslen, sker för att säkerställa lönsamheten genom att förena två starka varumärken.

Ann Fredriksson är lokal ordförande för Unionen i Ljusdal.

– Det är tråkigt att någon ska behöva lämna företaget, men vi har strikt följt turordningsreglerna. Där har vi och företaget varit helt överens, säger hon.

Mer läsning

Annons