Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timmerterminal en stötesten

Arbetet med ny översiktsplan för Ljusdals kommun går vidare. Den omarbetade plan som ställdes ut i somras har samlat en del synpunkter. Banverket vill särskilt peka ut timmerterminalen i översiktsplanen.

Annons

Banverket och kommunen är inte alls överens beträffande Banverkets fastighet på Östernäs, området mellan Norra Järnvägsgatan och järnvägen.

I detaljplanförslaget (detaljplaner är juridiskt bindande) har det området tills vidare måst utgå. Kommunen vill köpa området av Banverket för att använda till parkeringsplatser. Men hittills har de inte kunnat komma överens.

I översiktsplanen (översiktsplaner är en politisk viljeinriktning) går man inte in så detaljerat på områden. Det vill Banverket att man ska göra här. De vill ha en skrivning om timmerterminalen i översiktsplanen.

– Timmerterminalen är av Banverket utpekad som riksintresse. Den är regionalt betydelsefull för omlastning av skogsråvara. I dag finns ingen möjlighet att sälja området, då det inte finns några alternativ. Det vill vi poängtera för kommunen, säger Andreas Jonsson, Banverkets handläggare.

Mer läsning

Annons