Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbakablick i jubileumsalbum

/
  • Hion Martell firar sitt 20-årsjubileum med att släppa samlingsalbumet Ultimate High.

Ljusdalsbandet Hion Martell har skapat rockmusik i 20 år. Nu firar de jubileet med att göra "bokslut" och släppa samlingsalbumet Ultimate High.

Annons

- I dag skulle jag beskriva vår musikstil som bredbent rock, säger Christer Nilsson, sångare, gitarrist och låtskrivare i bandet.

Sedan drar han och de andra bandmedlemmarna igång "High on Martell", en av låtarna på det nya samlingsalbumet. Den lilla replokalen i Ljusdal som är inredd med ett virrvarr av instrument, förstärkare och minnen från svunna rocktider fylls snabbt till brädden av tunga bredbenta rocktoner.

Ulf Hagberg och Stefan Larsson gungar igång med gitarr respektive bas, Peter Subäck bemästrar de vita och svarta tangenter, Håkan Nilsson är mannen bakom trummorna och Christer Nilssons stämma ger textraderna liv. Under årens lopp har dock bandets sammansättning och stil varierat och påverkats av en mängd olika influenser.

Det var egentligen först 2008 som bandet fick en stabil sammansättning med samma musiker som finns med och släpper samlingsalbumet i dag. Ett album som låter lyssnaren följa med på utvecklingen av bandets musik under de 20 senaste åren.

Bandmedlemmarna har valt ut sina favoritlåtar från de sex första plattorna samt ett antal tidigare outgivna spår. Trots att det är en samlingsplatta är ambitionen att albumet ska fungera som en enhet.

- Det är 14 spår och tanken är att när man har lyssnat igenom dem så ska man ha fått en ganska bra uppfattning om vad bandet gått igenom de här åren, säger Christer Nilsson.

Mer läsning

Annons