Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas pratade om Movember på Tv4:s nyhetsmorgon

/
  • Thomas Larm är uppvuxen i Ljusdal men bor nu och arbetar i Stockholm som barberare.

Ljusdalsbördige barberaren Thomas Larm gästade Tv4 i söndags för att prata om mustascher. Det handlade om Movember, den hälsorörelse som vill uppmärksamma prostata- och testikelcancer samt uppmuntra till ett hälsosammare liv.

Annons

– Det var kul. Man brukar titta på de där programmen och plötsligt står man där själv, säger Thomas Larm, som är uppvuxen i Ljusdal och sedan två år tillbaka har en egen barberarsalong i Hammarby sjöstad strax utanför centrala Stockholm.

Movember Foundation är en global välgörenhetsorganisation som startades 2003 i Australien och sedan dess har samlat in omkring 4,5 miljarder kronor till hjälp för mäns hälsa.

Till Sverige kom rörelsen för fyra år sedan, och när Thomas Larm startade Head to Throat Barber Shop inledde han ett samarbete med Movember eftersom han tycker det är en viktig fråga.

– Hela grejen handlar om att män ska våga prata med varandra om sina hälsoproblem. Sedan är det bra att samla in pengar. Som barberare ingår det i arbetsuppgifterna att fixa mustascher och skägg, så det var ett givet val. Jag tycker det harmonierar med mitt yrke.

Den första november är startskottet för Movember. Då rakar många av sig såväl skägg som mustasch, för att sedan spara ut mustaschen resten månaden som ett sätt att skapa uppmärksamhet kring mäns hälsa.

Förra året kom Thomas till Ljusdal och gjorde kallade "shave downs" på bandylaget.

– I år har jag ett samarbete med Djurgården. Sedan hörde Tv 4 av sig och ville hjälpa till att uppmärksamma hela Movembersaken.

Under söndagsmorgonen tog därför Thomas Larm med sig ett antal män med mustascher i olika stilar till tv-studion. På plats fanns bland andra Jonas Gardell som kommenterade och betygsatte mustascherna.

Thomas Larm tyckte det hela var en rolig upplevelse.

– Det är alltid speciellt att göra tv. Men det gick bra, jag stod mest och pratade och glömde bort att kamerorna var där.

Mer läsning

Annons