Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Therése sätter guldkant på tillvaron – för andra

/

Therése Åhlström, 28 år från Ljusdal, har varje måndag högläsning vid dagverksamheten Omtanken på Källbacka. Ett uppdrag hon tagit på sig frivilligt.

– Det tar så lite tid och ger så mycket tillbaka, säger Therése.

Annons

Therése Åhlström läser just nu andra terminen på distans vid beteendevetarprogrammet i Härnösand.

Parallellt med studierna har hon anmält sig till Ljusdals kommuns frivilligcentral, som drivs av bland andra Röda korset, Svenska kyrkan och Rädda Barnen.

– Jag anmälde mig till frivilligcentralen för att jag ville kunna bidra med något till andra människor. Det är lite hemskt att det ska behövas frivilliga resurser för att sätta guldkant på tillvaron för andra. Är man läskunnig och har en timme över ska man inte tveka att anmäla sig! säger Therése.

Therése upplever att hon fungerar som en form av avlastning för personalen de stunder hon har högläsning för gästerna på Omtanken.

– Nedskärningar och andra knappa tillgångar gör det inte möjligt för personal att ta sig tid att läsa en timme för de som vistas där, det är verkligen tråkigt, säger Therése.

I framtiden kan Ljusdalsstudenten tänka sig att arbeta som coach eller vägledare av något slag.

– Just nu känns det lite diffust vad jag vill applicera min utbildning på längre fram, säger hon. Beteendevetarprogrammet är brett, man stöter på många olika inriktningar under resans gång, så jag kommer nog underfund med vad jag helst vill arbeta med innan jag är färdig, säger Therése.

Mer läsning

Annons