Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tecknar för Haiti

/
  • Märit Hansson och Laila Persson visar upp några av tavlorna som kommer att säljas på temadagen.
  • Kjell Sund visar upp en av sina teckningar där han målat ett flygplan.
  • Bryggan vill hjälpa de som drabbats av jordbävningen i Haiti genom att sälja sin konst på den temadag som anordnas i förvaltningshuset.
  • Märit Hansson, Kristina Svensson och Kjell Sund har alla varit med och målat och här visar de upp sina alster.

Socialpsykiatrins dagverksamhet Bryggan vill skänka pengar till jordbävningsdrabbade Haiti. Detta ska de göra genom att sälja konstverk de gjort på temadag i förvaltningshuset.

Annons

Katastrofdrabbade Haiti har uppmärksammats väldigt i medier efter jordbävningen. På socialpsykiatrins dagverksamhet Bryggan vill deltagarna hjälpa de som drabbats och skapar därför olika konstverk som ska visas och säljas på temadag.

– Man ser allt hemskt som händer och nu gör vi det här för att hjälpa till. Jag tycker att det här är ett jättebra initiativ, säger socialpsykiatrins enhetschef Ann-Sofie Forsberg.

Verksamheten Bryggan har själva tagit initiativet att samla in pengar för att skänka till de som drabbats av jordbävningskatastrofen. Detta ska de göra genom att sälja den konst de gjort. Det är bland annat teckningar som ramats in, handmålade korgar och blomlådor. Det är ett 30-tal personer inom socialpsykiatrins verksamhet som hjälpt till på ett eller annat sätt. Många av dem har målat teckningar som ramats in till fina tavlor. Tre av dessa är Märit Hansson, Kjell Sund och Kristina Svensson som gärna visade upp sina teckningar och tavlor när tidningen var på besök.

– Jag är dålig på att måla men det är roligt. Jag har målat flygplan och bilar, säger Kjell Sund och visar upp det flygplan han målat.

Mer läsning

Annons