Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Andreas vann Körslaget

Tårarna sprutade och Järvsökören skrek så taket nästan lyfte. Team Andreas är vinnare i Körslaget 2011!

Annons

På finalkvällen var alla de sju körerna tillbaka i studion i Frihamnen. Men slaget stod mellan den röda kören från Hälsingland – Team Andreas, och den lila kören från Katrineholm – Team Gabriel.

Med We are the champions öppnades finalen.

– Reglerna är enkla, den kör som får flest röster vinner, sa programledaren Gry Forssell innan det var dags för de två finalkörerna att göra upp.

Team Gabriel öppnade starkt med I´ll be there av Jackson 5.

"Bäst i kväll Team Gabriel" hejade supportrarna men när Team Andreas kontrade med John Lennons Imagine gav Järvsöklacken svar på tal "Team Andreas är de bästa – i finalen blir vi etta!"

De två finalkörerna framförde tre låtar var under kvällen. En som körledarna själva valt, tittarnas favorit från tidigare program och en som TV4 bestämt att båda körerna skulle göra varsin tolkning av.

Tittarnas val för Team Andreas föll på U2:s Beautiful Day. Precis som i det andra programmet av Körslaget imponerade Jörgen Åberg under sina solopartier.

Sist på repertoaren stod den gemensamma låten – Leonard Cohens Hallelujah. Det var första gången som körerna skulle ge varsin tolkning på samma låt.

Inramade av levande eldar tog så Team Gabriel plats på scenen för att ge sin tolkning av den stämningsfulla Hallelujah.

Flera av körmedlemmarna brast i tårar och publiken jublade. Det var ingen lätt uppgift för Järvsökören att gå upp efter sin konkurrent och göra samma låt.

Men den röda körens tolkning gav inte mycket plats för besvikelse. Också här blev det stående ovationer från publiken.

Med det framförandet hade Team Andreas gjort vad de kunnat för att vinna folkets hjärtan och det var bara att invänta röstningsresultatet.

Och när svenska folket fick bestämma var det den röda kören från hjärtat av Hälsingland som stod som vinnare i Körslaget 2011.

Mer läsning

Annons