Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tävling ska göra Ljusdal vackrare

/
  • Flaggor med Ljusdalsmotiv ska hängas upp i centrum den kommande helgen. Men nu utlyser centrummiljögruppen, med bland andra Carina Andersson (till vänster) och Johanna Öhman, också en tävling: Dekorera entrén eller balkongen, gör Ljusdal vackrare, och vinn ära och pengar!

Snyggaste butiksentrén eller tjusigaste balkongen? Nu får alla som bor eller jobbar i Ljusdals centrum chansen att visa upp sina dekorationstalanger i en tävling som ska pågå hela sommaren. Syfte: Ett centrum trevligare för både boende och besökare.

Annons

Genom tävlingen får Ljusdalsborna chansen att själva påverka framtoningen av centrum.

– Det är så lätt att lägga ansvaret på någon annan, att säga "det där får kommunen ordna". Men det är viktigt att alla får en chans att känna sig delaktiga. Och genom tävlingen blir den chansen konkret.

Säger Johanna Öhman och Carina Andersson, två av tio i centrummiljögruppen, som ligger bakom tävlingen.

De hoppas att alla butiksinnehavare och restaurangidkare ska känna sig manade att ordna inbjudande entréer. De tävlar sedan i en egen kategori.

Privatpersoner som bor i centrum tävlar i en annan.

– För dem har vi ett tema: Italien!

Berättar de och hoppas att de boende ska ordna sina balkonger, täppor, entréer, ja allt som vätter utåt, med medelhavskänsla.

– Häng ut tvätt till exempel, säger Johanna Öhman. Det vore jättetrevligt!

De som känner sig manade att delta i tävlingen har hela sommaren på sig att dekorera och att anmäla sig till tävlingen. Som pågår fram till den 20 augusti.

Mer läsning

Annons