Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk uppåt, damer!

/
  • – Så här såg jag ut när jag var ung och snygg, men nu har allt ramlat ner.Anna-Lena Nordebo bjöd på sig själv när hon gav stiltips till skogsägar-damer som samlats på temaafton hos Mellanskog i Ljusdal.

– Ställ er nakna framför spegeln varje dag och börja vänj er, för det blir inte bättre...
Det handfasta rådet fick ett antal av Mellanskogs kvinnliga medlemmar när de hade träff i Ljusdal på måndagskvällen. Temat var stil och mode.

Annons

– Modeindustrin skapar kläder för modeller med X-form. De är smalast i mitten och ungefär lika breda över axlar och bak. Men de flesta av oss har A-modell, det vill säga vi är bredast om baken. Det kan vi inte ändra på hur vi än bantar. Men vi kan klä oss åt X-hållet.

Förklarade Anna-Lena Nordebo från Södra Veckebo, som förutom att hon är skogsägare och fotograf också har en hel del kunskaper om stil, kläder och makeup som hon förmedlade under kvällen.

Det blev många glada skratt medan hon pratade kroppsformer och gav råd:

– Ett tips för oss som kommit en bit upp i åren är att tänka uppåt. Titta här, så här såg jag ut när jag var ung och snygg, sa hon och drog ögonvrår och mungipor uppåt. Titta nu, när jag släpper...

– Så här blir det för oss alla, underhudsfettet sjunker ner. Men det kan man hjälpa upp genom att till exempel välja frisyrer och glasögon som lyfter.

– Men jag hoppas ni tar mina råd och gör vad ni vill med dem. Och börja för bövelen inte kasta saker ur garderoben.

Mer läsning

Annons