Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tänd lysen som släckts!"

Medan politikerna sätter fart på sin belysningspolicy bör 39 gatlysen som släcktes 2010 tändas igen. Det anser kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott.

Annons

Enligt ett förslag till belysningspolicy, som kommunstyrelsen bordlade i våras, skulle kommunen i fortsättningen enbart bekosta den gatubelysning som finns efter vägar och gator som kommunen är huvudman för.

I dag ansvarar Ljusdals kommun för cirka 4 800 belysningspunkter. Runt 1 200 av dem står efter statliga och enskilda vägar. Det innebär att en fjärdedel av de gatlampor som i dag finns skulle riskera att släckas.

Samhällsutvecklingsutskottet vill att Trafikverket berättar hur det vill ha det med kommunens ljuspunkter på de statliga vägarna i framtiden och att arbetet med belysningspolicyn återupptas.

I väntan på detta vill utskottet att kommunstyrelsen beslutar om att tända de 39 ljuspunkter som släcktes 2010 i byarna Nybo, Skästra, Los-Lillhaga, Ryggskog och Mellansjö.

Jonny Mill (SRD), ordförande i samhällsutvecklingsutskottet, anser att detta är en viktig fråga.

– Kommunstyrelsen måste ta upp den med det snaraste och jag har åtminstone tidigare tolkat det som om den har intentionerna att inte släcka mer.

Mer läsning

Annons