Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tallbacken vill fylla på

/
  • Tallbackens elever har hemkunskap i alla årskurserna på högstadiet. Här visas lokalerna där de bakar och lagar mat.

Friskolan Tallbacken hade öppet hus på måndagskvällen för att locka tänkbara elever som ska börja sjuan nästa år. Detta eftersom skolan tar in 5-6 fler elever till högstadiets årskurser än till låg- och mellanstadiet.

Annons

– De som redan går på skolan får fortsätta om de vill till sjuan men i vilket fall som helst behöver vi komplettera med fler elever, säger Jörgen Åberg, lärare på skolan.

På alla sätt och vis försökte friskolans niondeklassare, som höll i kvällen, att marknadsföra skolan på bästa sätt och vid flera tillfällen återkom skolans motto att lära genom upplevelser. Det var också många föräldrar och barn som besökte högstadiet. Så pass att de var tvungna att delas in i grupper.

Besökarna fick se bilder och höra berättelser från de resor och utflykter som niorna fått uppleva under sina år på skolan.

– Vi har fått jättebra gemenskap och blivit som en familj. När vi började på skolan kände man kanske en i klassen, berättade niorna.

Det bjöds även på fika och en rundtur mellan skolans alla gångar och våningar. I musikrummet fick även barnen och föräldrarna lyssna på musik spelad av niorna.

I vår ska niorna spela upp årskursens obligatoriska musikal och de passade på att bjuda in besökarna till showen.

Mer läsning

Annons