Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takkrokarna klarade besiktning

/
  • Besiktningsfirman hängde upp 650-kilossäckar som fick hänga kvar i två timmar i var och en av takkrokarna. Det höll de för.

I måndags besiktades krokarna i taket på Folkparkscenen i Ljusdal. Och allt pekar på att de hade klarat Status Quo:s belysning.

Annons

Krokarna på scenen i Folkparken belastades med 650-kilossäckar i två timmar.

– Och det var inga problem, konstaterar Leif Östberg vid fastighetsenheten på Ljusdals kommun.

Därmed torde krokarna ha hållit för den belysning som Status Quo skulle ha hängt upp vid den konsert de ställde in tidigare i juli. Det stod i taket på scenen att krokarna skulle hålla för 500 kilo. Men då det inte fanns något färskt besiktningsprotokoll så vågade inte bandet och arrangören lita på det.

– De här krokarna har inte besiktats regelbundet. De kanske inte har besiktats sedan scenen byggdes 1991, menar Leif Östberg.

Status Quo och arrangörerna var även skeptiska till att scengolvet skulle hålla för deras utrustning, de tyckte att trägolvet såg riskabelt ut efter att ha varit utsatt för väder och vind under ett antal år.

Scengolvet har Lennart Ödlund, ingenjör och ljudtekniker med många års erfarenhet i branschen, okulärbesiktat och han säger att han inte skulle ha tvekat att använda det.

– Det finns en lucka baktill där man kan titta in under golvet. Att det inte är färskt trävirke längst fram innebär inte att golvet är för dåligt, menar han.

– Så scenen kan inte ha varit problemet. Sen är det en annan sak att de inte ville lita på krokarna i taket. Men det hade de lätt kunnat kolla själv med en så kallad rundslinga, som man brukar ha med sig i bilen.

Mer läsning

Annons