Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Takdropp på Järnvägs

/
  • Det gamla taket på Järnvägshotellet håller inte tätt, och när temperaturen steg till torsdagen letade sig smältvatten in i restaurangen vilket fick många lunchgäster att höja blickarna mot taket.

För många kom blidvädret som en skänk från ovan. För andra blev det mer som en kalldusch.
På Järnvägshotellet i Ljusdal fick lunchgästerna se upp för smältvatten som droppade från taket.

Annons

Snön ligger tung på många tak runt om i landet och den senaste tiden har många olyckor inträffat där tak rasat in. Bland annat i Gnarp där taket på ett grisstall gav vika för några dagar sedan.

Hittills har Ljusdal klarat sig från allvarligare incidenter. Men många av de som lunchade på Järnvägshotellet på onsdagen höjde undrande blickarna mot taket när de skulle ta sin mat.

– Taket är från 1894, det är slut helt enkelt. Det är därför det rinner in vatten, säger Håkan Carblom, ägare.

Personalen har fått ställa ut hinkar på vinden för att försöka fånga upp vattnet som sipprar in och inför torsdagens lunch trodde man att problemet var avvärjt. Men rätt som det var började det droppa igen.

– Vi får upp och tömma hinkarna, men vi hinner inte alltid med, säger Håkan Carblom. Som dock inte ser vattenläckaget som något större problem.

– Taket är för gammalt. Men jag har börjat att byta ut det. Sidan mot järnvägen är utbytt och i vår kommer vi att fortsätta renovera. Då ska också fasaden fräschas upp, säger Håkan Carblom.

Mer läsning

Annons