Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tågvärden insåg inte vidden av det inträffade"

Det var flera olyckliga omständigheter som ledde till incidenten på X-tåget när Jessica Högmyr blev instängd på tåget och hennes sex veckor gamla dotter blev övergiven i en bil på parkeringen. Det uppger Tågkompaniet i en kommentar.

Annons

På tisdagen kunde vi berätta om den uppskakande händelse Jessica Högmyr från Grönås, Järvsö, upplevde när hon skulle hjälpa sin nioåriga dotter ombord på X-tåget i Järvsö på Kristi Himmelsfärdsdagen. När Jessica kom ombord slogs dörrarna igen och tåget började rulla ut från stationen. Kvar på parkeringen med bilmotorn i gång och dörren öppen satt hennes sex veckor gamla dotter Natalie fastspänd i bilbarnstolen.

Hos Tågkompaniet, som är entreprenör för X-tåget, säger man att flera olyckliga omständigheter ledde fram till incidenten. Enligt tågvärden ombord insåg hon i den uppjagade stämning som rådde – Jessica drabbades av panik när hon såg tåget rulla iväg från sin baby – inte omedelbart vidden av händelsen. När hon väl gjorde det var det för sent att stoppa tåget.

Mer läsning

Annons