Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågtrafiken igång först på lördag

/
  • Reparationsarbetet pågår för fullt vid Skästra. Tågtrafiken beräknas rulla som normalt vid lunchtid lördag.

Skadorna efter ett godstågs urspårning mellan Järvsö och Ljusdal blev omfattande.

Reparationerna pågår för fullt och Trafikverket räknar inte med att trafiken är igång förrän tidigast lunchtid på lördag.

Annons

Det var på torsdagseftermiddagen som ett godståg lastat med farligt gods spårade ur i höjd med Skästra. Trafikverket räknade då med att trafiken skulle vara igång under fredagskvällen. Men på grund av de omfattande skadorna har man reviderat om den prognosen till lördag klockan 12.00.

På platsen pågår reparationsarbeten för fullt. Samtliga sliprar längs en sträcka på uppemot 300 meter är skadade och ersätts för stunden med provisoriska varianter. Dessutom är så gott som samtliga av sliprarnas befästningar förstörda. Ett antal rälsbrott syns också längs sträckan. Växeln har åkt på en ordentlig smäll och måste även den lagas.

Fokus ligger nu på att iordningställa den drygt 100 meter långa sträckan som är enkelspårig. Reparationerna är endast temporära och någon gång under sommaren kommer de förstörda sliprarna att bytas ut.

– Vi börjar med att laga sporadiskt och sätter i provisoriska sliprar för att få igång trafiken. Där det finns rälsbrott måste vi lägga i passbitar och på växeln måste vi laga växelkorsningen, växeldrivet och växeltungorna, säger arbetsledaren Agne Kemi.

X-trafik ersätter samtliga tågavgångar mellan Ljusdal och Järvsö med bussar.

Mer läsning

Annons