Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sygänget har bjudit för 100 000 kronor

/
  • Sygänget träffas regelbundet, från vänster Anna-Lisa Heed, Maj Åström, Marianne Persson och Kerstin Modin
  • Nästa år satsar sygänget på ett nytt evenemang, och då hoppas Lilian Hjort få in kläder från 1900-talets början fram till 1960 för att ro det, hittills hemliga, evenemanget i hamn.
  • Flinka fingrar ser till att sygänget har alster att auktionera ut.

I år har Lilian Hjorts sygäng lagt ned 100 000 kronor på olika välgörande ändamål.

Annons

Det började med en gratis lunch till de gamla "som byggde Sverige". Sedan dess har verksamheten svällt. Projekt och evenemang har avlöst varandra.

– Nu är vi tio i sygänget plus fyra som hjälper till med lotterier och annat och två som inte är pensionärer, men som jobbar hemma åt oss, berättar Lilian Hjort.

I september kommer sygänget att medverka vid en sopplunch i Järvsö för att berätta om sin verksamhet och vid höstmarknaden på hembygdsgården i Ljusdal.

Men det är i december månad som höstens stora utgifter kommer.

– Vi bjuder på julbord den 8 december. I år kommer vi att ha två sittningar så vi kan ta emot sammanlagt 160 personer, berättar Lilian Hjort.

Det alternativa julfirandet på Koppargården har sygänget alltid stöttat och så blir det i år också.

I år har sygänget för övrigt stöttat mobbningskampanj, resan för skolbarn till Stockholm och ringlekar förutom satsningarna kring jul.

Nästa år kommer ett helt nytt evenemang.

– Till det vill vi gärna ha kläder från 1900-talets början fram till 1960. Vad de ska användas till berättar jag inte, men det blir något stort, säger Lilian Hjort. Redan har det lämnats ett antal intressanta klädesplagg.

Mer läsning

Annons