Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Swea utforskar Hälsingland

/

Nätverket Swea, Swedish women's educational association, började med några få kvinnliga medlemmar i Los Angeles, USA, men är i dag världsomspännande. En smärre del av sällskapet besöker i dagarna Hälsingland och landskapets smultronställen.

Annons

Swea, Swedish women's educational association, är ett nätverk för kvinnor som lämnat Sverige för att bege sig ut i världen. Den drygt 30 år gamla organisationen hjälper i vanliga fall de svenska kvinnorna att bland annat knyta nya kontakter i respektive land. Nätverkets medlemsantal har till dags dato nått 8000 kvinnor, 74 avdelningar i 34 länder.

Under tisdagen färdades skaran per buss genom de sydligaste delarna av Hälsingland och avslutade dagen med Lill-Babs konsert i Järvsö. Onsdagens morgonpromenad styrde mot Järvsö kyrka och avslutningsvis Stenegård.

De kommande dagarna ska kvinnorna och deras busschaufför färdas mot Färila och Veckebo, för att sedan följa utkanten av Hälsingland mot kusten, en resa kantad av många smultronställen. För grundaren Agneta Nilsson är resan efterlängtad.

– Nu vill jag bara njuta av det här. Det är så fint i Sverige, så rent. Jag gillar självklart Californien men det är något annat här. Jag skulle kunna åka runt timtals i en bil och bara njuta av naturen.

Mer läsning

Annons