Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartsjövägen behöver en upprustning

/

På Svartsjövägen, länsväg 728 mellan Ljusdal och Svågadalen, får bilisterna dras med gropar och bortsliten beläggning. Vägen har inte hållit så bra som man kan begära, tillstår man på Trafikverket.

Annons

Hål med gropar i beläggningen och på sina ställen stora ytor där asfaltsbeläggningen är bortsliten. Så ser det ut på delar av Svartsjövägen mellan Ljusdal och Svågadalen.

Bertil Engberg bor i Ljusdal men använder sig av Svartsjövägen ungefär en gång i veckan, när han ska till Bjuråker. Han undrar hur vägen redan kan ha blivit så dålig sedan den rustades 2005. Det gjordes i samband med att den blev allmän väg och dåvarande Vägverket, numera Trafikverket, tog över ansvaret för underhållet.

Akuta åtgärder har faktiskt gjorts på vägen, som att fylla grus i hålen, men Gustaf Ohlsson på Trafikverket tillstår att den inte håller den klass som man vill.

– Någonting behöver vi göra, det är vi överens om för den är ju inte så många år gammal, tyvärr. Man bygger inte en väg som bara ska hålla i fem år, det är inget att hymla med, säger Gustaf Ohlsson.

Mer läsning

Annons